S*Pysslingens Ragdoll
Hem    Om oss    Ragdoll    Katterna    Planer    Kattungar    Kullar    Show    Länkar    Gästbok    Blogg    Shop

Ralfs Galleri
 


Ralf 1 år & 8 månader


Så här skriver Ralfs matte Jennifer om honom

Ralf är den mest passionerade katten jag någonsin träffat, vad det än gäller. Han har ett hett temperament som tar sig olika uttryck och en enorm personlighet. Hans största passion i livet skulle utan tvivel vara mat, på lördagar får han och Mercedes tonfisk (inget lördagsgodis utan för p-pillret ska slinka ner! haha) och varje dag hoppas han att det är lördag. Så fort jag rör mig mot köket får han väldigt brått och springer vid min sida, ställer sig med tassarna upp på diskbänken och ylar. När han sen inser att det inte är tonfisk utan jag har fräckheten att äta något själv så blir han sur och gör sitt särskilda irriterade läte och ger en onda ögat. Förutom tonfisk så delar han gärna min filmjölk om jag känner mig givmild och i synnerhet POTATISKLYFTOR! han är galen i potatisklyftor, han sitter först bredvid och ser oskyldig och ointresserad ut för att vid första bästa tillfälle snatta åt sig en, ta den alldeles för varma potatisen i munnen och sen springer han fram och tillbaka mellan rummen med den som för att svalka den innan han lägger den på golvet och frossar i sig. Mycket underhållande. 
 
Han sover mycket och gärna, allra helst med huvudet på kudden bredvid min och med magen i vädret. Han blir oerhört irriterad när väckarklockan ringer tidigt och skäller på mig innan han stiger upp och protesterar hela vägen till badrummet. Badrummet som är hans favoritplats i hela världen, HANS rum. Han jamar till dess att man lyfter upp honom i knät för att sedan avancera upp i handfatet eller badkaret där vattnet ska sättas på, och inte vilken stråle som helst eller vilken temperatur som helst. Han sitter och tittar uppfodrande på mig tills dess att jag kännt på vattnet och godkänt det innan han tar för sig. Är det då fortfarande inte till belåtenhet så hoppar han ner under upprörda jamanden. Dörren till toaletten kan i princip aldrig stängas för då står han på andra sidan och skrapar och ylar, det är ju trots allt HANS rum och när här är gäster så får han väldigt bråttom för att hinna in innan dom så han kan disciplinera dom hur han vill ha det. 
 
Som du nog vid detta laget har förstått så har han väldigt bestämda åsikter om hur saker och ting ska se ut och göras. Är det inte till belåtenhet så blir den arma kraken väldigt upprörd och kan sura i evigheter ;) 
 
Hans favoritlek är när han jagar Mercedes och "smyger" (hon ser honom alltid). Fjädervippor, pälsmöss och min fårfäll är andra favoriter, i synnerhet fårfällen som jag ofta hittar ute i hallen eller i badrummet på morgonen då han har hämtat den från soffan, prylat den och burit ut sitt byte till sitt rum. 
 
Ralfs päls är inte av denna värld, den är helt enorm och han är inte särskilt intresserad av att tvätta den själv eller att jag fixar med den. I vintras så valde jag att trimma honom och sparade bara krage, svans och ben på honom då han började få väldigt mycket tovor och efter det har han börjat tvätta sig mycket bättre och det går också bättre att borsta honom (kortare stunder innan han får nog och prylar borsten). Vi trimmade honom hemma själv med en hundtrimmer och det gick över förväntan. Han var så otroligt mallig efteråt, gick och visade upp sig, hoppade rundor och stylade framför gäster. Trots att Ralf inte är nöjd så klöser eller biter han aldrig. Hans ögon blir svarta men han bara sitter där och genomlider utan att protestera. Jag behöver aldrig vara orolig när här är barn som inte alltid kommer ihåg hur dom ska bära honom eller så för han låter sig godmodigt bäras rundor, slappnar av fullständigt och bara hänger. Men hans päls är nog det enda och stora problemet med honom. Kragen är alldeles silkig men resten av kroppen har en dunig karaktär som blir väldigt tät och lätt tovar ihop sig på ett sätt som Mercedes inte gör då hela hon är silkig. Ibland skämtar vi om att han är i en tonårsrevolt där han gör allt han kan för att få dreadlocks för det är ju faktiskt jättehäftigt! hahaha 
 
Han är en oerhört stor herre, går gärna runt och krallar sig och tycker själv att han är väldigt manlig, en riktig he-man! haha i själva verket är han den största mesen i det här hushållet, hans jakt på insekter misslyckas ständigt och hans partner får istället döda dom åt honom och när dammsugaren åker fram så ser man inte skymten av honom på några timmar. När han väl kommer ut så är han INTE nöjd. I helgen hade vi besök av några vänner och deras taxvalp. Ralf gick fram och hälsade, väldigt stöddig men när taxen väl rörde sig så blev han jätterädd och parkerade sig på en stol i köket som han inte lämnade under hela besöket, Mercedes (som du kanske förstått är aningen modigare än lejonet Ralf) trodde jag skulle vara direkt elak mot valpen men hon var istället fruktansvärt nyfiken och satt och betraktade den hela tiden och följde efter den. Det var snarare så jag trodde Ralf skulle göra då han brukar sitta i fönstret och "skälla" på hundarna utanför men det är ju lätt att vara tuff när man sitter tre våningar upp och bakom skyddande glas! hahaha 
Mercedes och han kommer väldigt bra överens, myser ihop och hon tvättar honom gärna men ibland så blir han lite för påfrestande och då fotar hon till honom som tur är.  
 
När vi har besök så har han alltid väldigt mycket att prata om med gästerna och de är alltid helt tagna av hur stor och maffig han är och vilken rolig personlighet han har. För det har han, jag skrattar dagligen åt något han gör eller hittar på. Han är en riktig surgubbe men också otroligt kärleksfull och ligger gärna bredvid och pratar med en, slänger sig vid ens fötter med magen i vädret och njuter i fulla drag när han får hela ens uppmärksamhet. Ralf är allas favorit och stjäl alltid showen här hemma, han är en riktig liten gycklare och fånar sig gärna bara alla älskar honom. Möter dom i dörren med ett uppfodrande jamande och sätter sig vid deras fötter. Den enda som inte är så populär är brevbäraren. När han kommer så morrar han och springer mot dörren med sitt wah wah wah:ande jamande.   
 
Jag vet inte hur mycket han väger men han är TUNG!!! utan att vara tjock dock även om han verkar ha bestämt sig för att jobba mot det målet så som han äter! haha 
 
Som du nog har förstått så har han lindat både mig, mina vänner och Mercedes runt sin tass och njuter i fulla drag av att behandlas som en prins ;) Han är ju fortfarande "lillen" i hushållet och det är en roll han trivs utmärkt i.