S*Pysslingens Ragdoll
Hem    Om oss    Ragdoll    Katterna    Planer    Kattungar    Kullar    Show    Länkar    Gästbok    Blogg   Shop

Välkommen till S*Pysslingens uppfödning av Ragdoll!

Vi som står bakom S*Pysslingens Ragdoll är Henrietta och Palle Winell. Vi bor i Karlskrona tillsammans med våra tre ragdolls. Vår målsättning är att föda upp friska, sunda och rastypiska katter. Vi säljer främst till sällskap men även utställning och avel. Vi föder upp katter i dom traditionella färgerna brunt och blått.


På vår bröllopsdag 14/5-2010

Vi är medlemmar i Calmare Kattklubb, en SVERAK ansluten klubb, och i Scandinavian Ragdoll Club, en rasring.

Hur det hela började!

I juli 2004 föddes det en kull kattungar det var 2 honor S*Krickelins Rumba rag n 03, S*Krickelins Cha Cha Cha rag a 03 och EC S*Krickelins Zorba rag n 03.
I oktober 2004 var vi och hämtade flickorna som vi döpte om till Pyret (Rumba) och Busan (Cha Cha Cha). Dessa två systrar var det som startade vår uppfödning av ragdoll. Vi födde till att börja med upp under namnet S*Drillos tillsammans med Henriettas mamma.

Så skulle vi då hitta pojkvänner åt flickorna, Busan fick träffa S*Goa Kissens Gandalf rag a, en snygg pojke som bodde i Karlshamn. Det mötet resulterade i två fina pojkar S*Drillos Angus rag a 03 och S*Drillos Paddy rag a 03 (här berättar matte om Paddy), den Irländska kullen född 2005-11-28. Angus flyttade till Göteborg och S*Simbataus uppfödning när han skulle få träffa fina flickor :o)) Angus fick tre kullar där en pojk blev BIS ungdjur! Grattis till ägare och uppfödare! Även Angus har blivit utställd med fina resultat! Tack Ann för att du visar honom så fint! Paddy flyttade till en familj i Jämserum. Han lever glada dagar med kontrollerad utevistelse, trädklättring och jagandes en mus eller två :o)
Tyvärr så blev Busan sjuk våren 2006 och finns inte med oss mera.

Pyret fick träffa stiliga EC S*Nobilitys Edition of Escarceos rag a 04, från Vellinge, det resulterade i tre blommor, S*Drillos Edelweiss rag n 03, S*Drillos Petunia rag n 03 och CH S*Drillos Timotej rag a, Blomsterkullen född 2006-01-04. Timotej fick stanna hos oss och flickorna flyttade till en familj i Nättraby. Edelweiss är utställd en gång som ungdjur och blev då både NOM och BIV-t, grattis! Både Edelweiss och Petunia har fått varsin kull under stamnamnet S*Morindas.
Pyret tyckte inte bebisar var speciellt roligt så hon kastrerades efter denna kullen.

Nu hade vi ju ingen ragdollhona så då vände vi blickarna söderut där Camilla på S*Escarceos hade en fin kull med tre flickor. En av flickorna var S*Escarceos Bed of Roses rag n, Blaizan född 2006-07-22, hon var en riktigt liten sötnos och fick flytta hem till oss.

Under tiden som vi väntade på att Timotej och Blaizan skulle bli fertila fick vi ett eget stamnamn S*Pysslingens 2007, namnet kommer av att Henrietta gillar att göra kort, scrappa och sy dvs är en pyssling :o))
Tillsamman fick vårt kärlekspar tre fruktpojkar, Fruktkullen född 2007-11-06, S*Pysslingens Lime (här berättar matte om Lime) rag a, S*Pysslingens Kumquat rag a, Tyson (här berättar matte om Tyson),  och S*Pysslingens Mango, Ralf rag n, (här berättar matte om Ralf). Alla tre pojkarna är kastrerade sällskapskatter som bor med sina underbara familjer i Karlshamn och Hässleholm. Tack för att ni tar hand om pojkarna så fint!
Tyvärr så fick Blaizan en livmoderinflammation 2008 och är nu kastrat.

Timotej fick träffa ytterligare en flicka det var S*DanDaras Cessna Skyhawk rag n 03 från Göteborg. Det första mötet resulterade i en fin tös, Zingoalla, andra mötet resulterade i sex fina chokladpraliner. Så totalt fick dessa två 7 kattungar på två kullar.
Efter mötet med Cessna började Timotej att urinmarkera så vi kastrerade honom 2007. Totalt fick Timotej 10 kattungar fördelat på 3 kullar.

Just nu 2010-07-13 är uppfödningen vilande eftersom vi inte har någon fertil hona. Men vi har lite planer på att dra igång igen. Kanske det blir 2011-2012, så titta gärna in lite nu och då!


Pyret, Timotej och Blaizan spanar på fåglar julen 2008.